zaterdag 27 juni 2009

Ik was met verlof en.....

Allereerst nogmaals hartelijk dank voor alle troostende woorden, naar aanleiding van het verlies van Flupke.
Intussen ben ik ook met verlof geweest; ik weet niet hoe jullie erover denken, maar ik zoek altijd naar scrap- of kaartenwinkels, zeg maar "hobby-misvorming" :))
Tot nu toe waren de meeste scrapwinkels in Noord- en Midden Frankrijk, maar nu komen er toch meer in Zuid Frankrijk.
Als er toevallig iemand naar de streek van Montpellier gaat, dan weet ik 2 goede adresjes :
Het eerste is een beetje buiten Montpellier, dichtbij het dorpje Maugio (Gaugières), en het is gelegen in een boerderij: l' Atelier de Flo, is heel mooi, en Flo heel vriendelijk ! Zij heeft ook haar eigen merk, Atilolou, met veel versieringen, lintjes, rub-ons enz....
In één van de kamers stonden grote kasten met schuiven, waar je wel een hele dag in kon snuffelen, zoveel verschillende prachtige embies !!!!
Maar geen nood, als je er niet geraakt, want Flo komt naar ons !
Zij stond dit jaar reeds op de Creativa in Brussel ! Dat heb ik helaas gemist, maar volgend jaar ga ik er zeker naartoe !
Eén van de kamers......

Hier buiten geeft Flo crops en scraplessen....... zalig lijkt me dat !!

Grotendeels produkten van Flo, o.a. bladen met kleurige foamletters voor 0,50 Euro !

Een ander adres, midden in Montpellier, is La Papéthèque, in de Rue des Etuves (een straat vlak naast de opera op de Place de la Comedie). Het zag er eerst een gewone papierwinkel uit, totdat ik het plakkaat zag "loisiers première étage". Ik naar boven natuurlijk ! Het is er niet erg groot, en ze hebben diverse hobby-voorraden, maar gelukkig ook scrappen, zelfs papier van Sassafrass en produkten van Tim Holtz !!

I don't know about you, but when I'm travelling, I'm always on the lookout for scrap- or cardmaking shops. This time I found 2 in the South of France.

The first is l'Atelier de Flo, near Montpellier, in an old farmhouse. Flo has her own product line, called Atilolou, with beautiful embies, ribbons, rub-ons etc.... She also comes to the Creativa show in Brussels, in March.

Another address is in Montpellier centre, La Papéthèque, in the Rue des Etuves, near the Opera (Place de la Comedie). It looks like a normal papershop, but the hobby department is on the first floor. They even have Sassafrass papers and products from Tim Holtz !!

Ik ben benieuwd of jullie tijdens het verlof leuke adresjes vinden.

In ieder geval prettige vakantie voor iedereen die nu/binnenkort gaat vertrekken !

2 opmerkingen:

 1. Hoh, daar zou ik ook wel eens willen croppen, op die mevrouw haar terras. Ziet er heel gezellig uit !!! Leuk dat je daar foto's van hebt genomen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Enny,

  Lijkt me idd leuk om op dat terras creatief bezig te zijn.
  Ik vond het leuk om je eens in het echt te ontmoeten.
  Liefs
  Rita.
  x

  BeantwoordenVerwijderen