zaterdag 2 augustus 2014

Voor Remy....

Wauw, dames, héél hartelijk dank voor jullie toffe commentaren, ik ben er heel blij mee !!

Vandaag wil ik een kaartje tonen, dat ik voor een heel goed doel heb gemaakt, nl. de kleine Remy Dejaegher.  Via een hobby-vriendin heb ik over hem gehoord.  Remy is nog maar 3 jaar oud, maar heel ziek, hij heeft meer dan 2 jaar op een nier moeten wachten.  Het is een wonder dat hij het zo lang heeft volgehouden, maar het lieve kereltje is een "vechter".  Nu is er eindelijk een geschikte nier gevonden, hij is inmiddels geopereerd. Maar het is nog bang afwachten, of zijn lichaam de nieuwe nier niet afstoot.  Remy ligt nog op intensief in Gent, en zijn mama liet vragen of er misschien kaartjes konden worden gestuurd, om zijn kamer op te vrolijken.  Natuurlijk doe ik zoiets heel graag, en onderstaand kaartje is vandaag al op de bus gegaan.
Moest er nog iemand zijn die een kaartje kan/wil maken voor deze kleine jongen, het adres is :
Remy Dejaegher
UZ  Gent    1 k 12D intensive
De Pintelaan  185
9000   Gent
Het is natuurlijk geen verplichting hé, maar zo'n kindje blij maken, doet toch goed.
Hieronder een kort uittreksel uit het artikel van het Laatste Nieuws Regio Waardamme met een foto. 

Na twee jaar niertje voor Remy :
Na meer dan twee jaar op de wachtlijst heeft mirakelkindje Remy Dejaegher (3) dinsdag met succes een niertransplantatie ondergaan in het UZ Gent. "Het niertje is een heel goeie match. We geloven er sterk in dat Remy's lichaam het niet zal afstoten", zegt mama Joyce.   Kleine Remy Dejaegher mag met stip een mirakelkindje genoemd worden. Zijn ouders hadden het moeilijk om zwanger te geraken en bovendien sterven baby'tjes als Remy - die geboren werd met slecht werkende niertjes - doorgaans in de moederschoot. "Dat hij er toch is, is een dubbel mirakel", zeggen zijn ouders. "En toen we dinsdagmorgen het onverwachte telefoontje kregen, werden we werkelijk stil." Hun oogappel had amper één kans op vijftien zijn eerste levensjaar te halen, maar spartelde zich sterk overal door.


.Remy, mama Joyce en papa Kristof kregen dinsdag het telefoontje waar ze zolang op gehoopt hadden: Remy zou na twee jaar wachten eindelijk een nieuw niertje krijgen. - Foto Benny Proot

Stempel van Lily of the Valley met nog een extra vlindertje (brad) en beertje erop.
 
A card for a good cause, a little boy who just had a kidney transplant. 


1 opmerking:

  1. Wat een mooi doel en je kaart is prachtig , ik ga hier ook aan meedoen,en een kaartje maken voor het ventje, ik hoop dat alles goed komt!!!

    Groetjes
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen