zaterdag 14 maart 2009

KUNST ? ART ?

Gisteren even naar de "koekestad" geweest, zoals ze Antwerpen ook noemen. Waarschijnlijk vanwege de "Antwerpse handjes". Op de Meir zagen we een grote toeloop, en een politiewagen met zwaailicht. Oei, toch niet weer een overval of zo ??? Nee, het leek een decor voor een griezelfilm : overal bloed en viezigheid op de grond, zelfs op het standbeeld van de schilder Van Dijck ! Even verder iets groot ondergedekt en alleen twee reuzepoten die eruit staken. Gelukkig had ik mijn fototoestel bij (voor iets anders), en heb ik het toch maar gefotografeerd. 's Avonds vernamen we op de TV, dat het weer een "kunstwerk" was, van Benjamin Verdonck. Die man heeft o.a. ook reuzegrote appels ergens op een dak geplaatst. Dit kunstwerk bleek een "dode mus" te zijn, maar dan heel groot. Appels tot daar toe, maar een dode mus ??? Is dat ook kunst ???

I went to Antwerp town yesterday, and on the main shopping street, the Meir, we saw a lot of people, and a policecar ! Oh no, not another hold-up ???

No, it looked more like a scene from a horror movie, blood and dirt everywhere, and a bit further something big covered with cloth, only big legs sticking out !!

I had my camera with me (for something else), so I took some pictures anyway.

Later that day we saw on TV, that it was another "artwork" from Benjamin Verdonck. That man already made different "artworks", like very big apples on a roof. This time it was a "dead sparrow". Well I can live with big apples, but a dead sparrow ???? Is that also art ???

2 opmerkingen:

  1. Hoi Enny, tegenwoordig neemt kunst soms vreemde vormen aan. Het wil choqueren, verbazen, verrassen, ... maar of het ook echt mooi is ? Ik heb er soms toch ook mijn bedenkingen bij. Zoals die kunstenaar die een tijd geleden zuilen van gebouwen bekleedde met gerookte ham. En dat terwijl zoveel mensen in armoede leven en honger lijden. Ik vind zo'n dingen echt decadent, ook al is het dan onder het mom van 'kunst'.
    Maar wat ik dan wel weer tof vond, was de uitbraak van de etalagepoppen op de Meir een tijdje terug. Helaas heb ik dat niet in het echt kunnen bewonderen, enkel op foto in de krant. Enfin, originaliteit is tof, zolang het niet te erg choqueert. vele groetjes, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, wat hilarisch zeg, die poten die daar bovenuit steken !!

    Vorige week werd er in mijn ma haar straat een film opgenomen, er mochten geen auto's parkeren in haar straat. Ik weet wel niet hoe of wat, dus ik zal eens moeten informeren of ze nog bekende mensen gezien heeft.

    BeantwoordenVerwijderen