dinsdag 24 maart 2020

Solidariteit

Hallo, ik hoop dat jullie en je familie nog allemaal gezond zijn in deze bange tijden !
Hartelijk dank voor de lieve reacties, altijd weer fijn om te lezen.
Ja, met die Corona crisis komt solidariteit weer op de voorgrond;  in België werd gevraagd om o.a. een witte doek uit te hangen, als steun aan al het zorgpersoneel van ziekenhuizen en homes, die nu zoveel prachtig werk verrichten. Natuurlijk doe ik mee, en zelfs Tipsi, mijn hondje, keek uit het raam om te zien of het goed was.  :))
Vorige zaterdag was er dan ook de "Wereld-Downsyndroom-dag".  Nu loopt er op VRT al de derde serie van Dieter Coppens, die met Downsyndroom jongeren een reis maakt ("Down the road"). Die jongeren riepen op, om op die dag solidair te zijn en 2 verschillende sokken te dragen. En ja, ik deed weer mee, met te gekke kleuren !
En natuurlijk heb ik ook weer een kaartje voor jullie, het is nu lente, dus de vogeltjes zitten op hun nest.  Ik gebruikte een embossing mal, die ik inkleurde, en gratis vogel-stempeltjes.
Hou het veilig en gezond iedereen, donderdag ben ik er weer !


Hello, I do hope that you and your loved ones are still fine !
Thanks very much for the kind comments, always nice to read.
Yes, with the Corona troubles, solidarity comes up again.  In Belgium they asked to hang a white towel or cloth out of the window, to show solidarity with the nurses and doctors from hospitals and care homes, as they do a fantastic job now.  Here is my white cloth, and even my little dog Tipsi looked out of the window !  :))
Last Saturday was the  "World Downsydrome day". On our Belgian TV is a series, where they make an adventurous trip with Down  youngsters ("Down the road"), and those youngsters asked to wear 2 different socks on that day.  Here is my version !
Of course I also have a card for you, it's Spring now, so the birds are nesting.  I used an embossing print,  which I coloured, and some free bird stamps.
Stay healthy, and I see you again next Thursday ! 


7 opmerkingen:

 1. Wat een leuke lentekaart heb je gemaakt, Enny!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha die Enny, helemaal 👍👍👍.
  Je lentekaartje is beeldig met die mooie bloemenrand en prachtige vogeltjes!
  XxIrene

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk Enny het laken uit het raam mooi initiatief, en een mooie kaart.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig kaartje en mooi gebaar Enny! Tipsi houd het allemaal goed in de gaten, haha! Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lovely card and gesture, such a sad scarry time in our world..x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is wel fijn om die solidariteit overal te zien. Hopelijk houden de mensen dat ook vol wanneer deze moeilijke tijden wat achter de rug zijn, want ik word er helemaal gelukkig van als ik zo'n dingen tegen kom :-)
  Leuke lentekaart heb je gemaakt! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Enny,

  Super dat je ook een spandoek hebt opgehangen en aangepaste sokken droeg... En jouw lentekaartje is ook heel mooi geworden...

  Tja... Bij ons in het Antwerpse wordt die uitdrukking 'Ik ga naar mijn kot' wel eens meer gebruikt...
  Maar het is helemaal niet slecht bedoeld hoor... Sommige mensen stoorden zich aan die uitdrukking... Ik vind ze best plezant...

  Ik maakte vanmorgen ineens een serie 'Blijf in uw kot-kaarten' voor mijn kinderen en de grotouders, die gaan morgen allemaal op de bus.

  Hou jullie allemaal veilig!
  Blijf in jullie kot!
  Groetjes vanuit mijn kot!!

  Liefs,
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen